Vijg
De lang gekoesterde wens om een vijgenboom in mijn eigen moestuin neer te zetten ging 2 jaar geleden in vervulling. Een mede-moestuinierder had 2 takken afgezaagd van zijn vijgenboom en dat had ik in de grond gezet. Na maanden kwamen er voorzichtig blaadjes aan en een enkele vijg. Vorig jaar bedroeg de oogst zo'n 5 vijgen. Dit jaar blijft het bij kleine groene oneetbare vijgen. Maar gelukkig hangen er in de boom op de tuin naast mij veel meer vijgen en die mag ik allemaal plukken.
Zo heb ik dit jaar voor het eerst een paar potten van deze heel zacht zoete jam in de verkoop.
Na een tip ben ik vijgenjam in kleine potjes gaan maken. Heerlijk bij paté of bij kaas.
Gesloten is de jam zeker 1 jaar houdbaar. Zie de datum op het etiket. Bewaar de jam na het openen in de koelkast . Daarna nog enkele maanden te gebruiken.
Gebruik alleen schoon bestek in de jam in verband met risico op bacterievorming.
De jam kan op afspraak worden opgehaald in Rotterdam-Noord of in Gouda.
Productkenmerken | ||
---|---|---|
Naam jam | vijg | |
Ingrediënten | vijg, citroensap, geleisuiker | |
Prijs | 25 ml €1,00 | |
40 ml €1,50 | ||
300 ml €4,25 | ||
350 ml €4,75 |